Exkurzia do firmy ESET a TV Markíza

V utorok 27.11.2018 sme navštívili firmu Eset v Bratislave, ktorej filozofiou je „pomáhať vybudovať bezpečnejší digitálny svet, kde si každý môže užívať bezpečnejšie technológie“.  A keďže my patríme medzi digitálnu generáciu, návšteva takejto firmy bola pre nás veľmi zaujímavá. Mali sme možnosť oboznámiť sa s firmou a zistiť, ako to tam funguje. Dozvedeli sme sa množstvo zaujímavých informácií, ktoré nám môžu pomôcť pri výbere povolania v budúcnosti. Upozornili nás, na čo sa máme zamerať na pohovore. Ukázali nám priestory firmy, nielen pracovné, ale i oddychové zóny. Celkovo sme sa tam cítili veľmi príjemne, dokonca nás prekvapili i malým darčekom.

Potom sme sa presunuli do Záhorskej Bystrice – do TV Markíza, kde nám ukázali interiér natáčania Televíznych novín. Zaviedli nás aj do miestnosti, kde sedí pán režisér, zvukár a technik. Mali sme možnosť nahliadnuť do maskérne, ktorá na prekvapenie bola veľmi maličká. Nakoniec nás zobrali do priestorov, kde sa natáča Teleráno.

Táto exkurzia mala dve zamerania: literatúra – dramatické umenie a výchovné poradenstvo. Bola to veľmi zaujímavá exkurzia, ktorá nám ukázala nové možnosti zamestnania a pracovných pozícií.

                                                                                                           N. Skalková, IX. roč.