Oznam pre zákonných zástupcov - Dotácie na stravovanie

Dňa 01.08.2021 nadobudnú účinnosť právne úpravy zákonov o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR, ktoré menia podmienky dotácii na stravu v ŠJ.

Od nového školského roku 2021/2022 prinášajú nasledovné zmeny v poskytovaní dotácií na stravu:

 

  • ukončenie plošného poskytovania dotácií na stravu v ZŠ
  • doplnenie novej skupiny detí, ktoré majú nárok na poskytnutie dotácie. Novou skupinou detí, na ktoré bude možné poskytnúť dotáciu na stravu sú deti, ktoré žijú v domácnosti, ktorej členovia si neuplatnili, alebo nemohli uplatniť nárok na daňový bonus.

Odporúčame zákonnému zástupcovi, v ktorej starostlivosti dieťa je, že k poskytnutiu dotácií na stravu je nevyhnutné predložiť:

 

  • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi,
  • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima,
  • čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa.  (v prílohe)​​​​​​

Zároveň upozorňujeme rodičov všetkých žiakov, aby si žiacke čipy dobre odložili, budú im slúžiť aj v budúcom školskom roku (na dochádzku aj do jedálne).

Zákonný zástupca dieťaťa pošle potrebné dokumenty do školy  poštou (alebo do schránky pri hlavnom vchode) v termíne do 23.07.2021.

Dokumenty na stiahnutie:

Čestné prehlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré dovŕšilo šesť rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov veku, žijúce s daňovníkom v domácnosti: cestne_vyhlasenie

Informácia k poskytovaniu dotácií na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa: INFO_pre_ziadatelov